15 / 05, 2015

Habitant el Museu

Taller d’autoconstrucció d’una cabana amb l’Institut Cal Gravat

Habitant el Museu

Taller d’autoconstrucció d’una cabana amb l’Institut Cal Gravat

Filtrat per:

L’espai institucional, com tot espai públic, pot ser transformat. I és durant aquesta transformació que les escletxes que s’obren permeten accedir-hi i habitar-lo de forma menys convencional per establir-hi, fins i tot, vincles afectius.

El taller Aixopluc ens va permetre reflexionar col·lectivament sobre què entenem per arquitectura i altres formes d’habitar el territori en relació també al patrimoni i el paisatge. Però un altre aspecte interessant degut al propi procés de desenvolupament del taller va ser la transformació que durant tot aquest periode ha patit el claustre del Museu Comarcal de Manresa, que és on es va dur a terme tot el procés de construcció.

Amb el taller, uns i altres (treballadors i treballadores del museu, alumnes participants i organitzadors) vam veure com de forma progressiva, l’espai relacional del museu canviava. Així, l’espai del claustre normalment destinat a algunes activitats culturals puntuals que organitza el propi museu es convertia en aula d’escola, en plaça, en espai laboratori i en espai expositiu.

 

La cabana acabada!

aixopluc17

aixopluc18

 

Fem un vermut al claustre?

aixopluc20

aixplouc19

aixplouc21

 

Breus reflexions dels alumnes