14 / 04, 2014

Referents Mòbils

Referents que ens van servir per a pensar, dissenyar i construir la UMP

Referents Mòbils

Referents que ens van servir per a pensar, dissenyar i construir la UMP

Filtrat per:

Referents que ens van servir per a pensar, dissenyar i construir la Unitat Mòbil del Paisatge ara fa un any.

Un dels artistes contemporanis de Catalunya que per la seva manera de treballar, d’entendre l’arquitectura i l’urbanisme així com el patrimoni cultural més enllà de les fites turístiques i reclams publicitaris ens ha servit d’inspiració des d’un inici, és Domènec.

L’artista de Mataró va fer la Taquería de los vientos el 2003, consistent en la “construcció d’una rèplica a escala —convertida en una taquería mòbil— de la Torre de los Vientos; escultura- arquitectura realitzada per l’artista uruguaià Gonzalo Fonseca el 1968 en motiu dels Jocs Olímpics de Ciutat de Mèxic”.

domenec_1

domenec_2

Altres referents són l’estudi d’arquitectes argentí a77, Gustavo Diéguez i Lucas Gilardi, que mitjançant el treball manual construeixen dispositius que transformen l’espai a partir del joc amb mòduls de fusta reciclada. Un exemple n’és aquest projecte, Mobiliario Nómade, fet entre 2009-2010 a Buenos Aires.

a77

En aquest sentit, un altre arquitecte que ens va servir com exemple va ser COX Richardson, un estudi Australià que va dissenyar aquest centre expositiu per a la ciutat l’any 2011.

emergency-shelter

Un altre cas és l’artista Worapong Manupipatpong, i la seva instal·lació Politics of Me al Bangkok Art and Culture Centre (BACC), Tailandia, 2012.

worapong-manupipatpong_3

D’exemples de dispositius mòbils com a referents n’hi poden haver moltíssims més. Però per conèixer el perquè del dispositiu UMP i no només les seves fonts d’inspiració, podeu clicar el següent enllaç.